vrijdag 5 augustus 2011

Magnetron challenge #2 | Chococake


Dank jullie wel voor de vele reacties op onze vorige magnetron challenge, er is eigenlijk echt zoveel mogelijk met alleen een magnetron! Het is tijd voor een nieuwe challenge, deze keer gaan we, door jullie ideeën, een chocolade cake maken in 5 minuten! Is dat mogelijk? Hell yeah!

Wij hebben het recept voor de 5 minute chocolate cake via de website http://www.instructables.com/id/5-minute-Chocolate-Cake/ gebruikt. Jullie gaven de tip om een chocolade cake te maken, enne wij houden wel van wat chocola dus een chococake leek ons helemaal super lekker en leuk om te maken. Een gemakkelijke keuze om deze eens uit te proberen dus! 

Wat heb je nodig?
Een magnetron (d'oh)
Een beker/mok

Ingrediënten: 
4 tablespoons meel
4 tablespoons suiker
2 tablespoons cacao
2 tablespoons losgeroerd ei
3 tablespoons melk
3 tablespoons olie
3 tablespoons chocolate chips / noten / M&M's
en tot slot een splash vanille aroma


Wat moet je doen?
Meet alle ingrediënten en voeg deze samen in de beker. Hier gooi ik eerst de meel erin, dan klop ik een ei die er ook in gaat, de cacao gaat erin en de olie. Let vooral erop dat het ei goed is losgeroerd en dat de meel goed wordt afgemeten ;) Verder voeg je de suiker, melk en in ons geval voegen wij nog wat chocochips toe. Die choco chips smelten minder snel dan de cacao, waardoor je stukjes (zachte) chocolade krijgt in je cake. Yum!


Ook voeg ik nog wat vanille aroma toe, om de chocoladecake een wat zoetere smaak te geven. Zonder deze aroma kan de cake misschien iets te bitter worden door de chocolade. Alle ingrediënten bij elkaar moeten goed door elkaar geroerd worden totdat het een smeuïg mengel is, dit kan je gewoon met een eetlepel doen.


Plaats de beker zo'n 2,5 - 3 minuten in de magnetron (wij hebben 700Watt gebruikt). Het kan zijn dat jou magnetron anders is en bijvoorbeeld sneller/langzamer gaart. Het is een beetje zelf goed opletten en bijhouden hoe het met je cake gaat. Als je mengsel op een gegeven moment is, zoals je op de foto hieronder ziet, dan is het klaar! Vaak kan je door die gaatjes zien, dat iets gaar is geworden. 


That's it, super makkelijk, maar smaakt het ook? Persoonlijk vinden wij het best lekker maar het mag veel zoeter, meer suiker en/of aroma dus! Natuurlijk is een gebakken cake vele malen lekkerder, maar als een alternatief vonden wij dit erg geslaagd. Inmiddels is onze oven weer aanwezig in de keuken en kunnen wij dus weer heerlijk bakken op de 'normale' manier;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen